1/8

LLIBRERIA DEL BORN

EL BORN CC. BARCELONA
Projecte de distribució, disseny de mobiliari e iluminació.

 

Finalista als Architizer A+Awards 2015

Categoria Architecture+ Branding

 

Identitat gràfica y senyalització:

Estudi Roseta y Oihana 

 

Imatges: Adrià Goula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestiari es un grup de llibreries independents amb llarga experiència en el sector. Recentment ha obert la seva segona llibreria especialitzada en Història a Barcelona. Aquesta llibreria està situada en un antic Mercat amb estructura de ferro.

Records, contemporaneïtat, materials naturals i simplicitat defineixen la imatge d’aquesta botiga.

Els llibres estan fets paper, fusta en un origen, i records.

 

EL PASSAT COMERCIAL

El Mercat del Born va ser inaugurat el 1876, funcionant com a mercat fins el 1971. La seva activitat comercial va transcendir el propi edifici marcant la vida del barri de la Ribera.

 

Actualment l'edifici s'ha transformat en un Centre Cultural. La Llibreria és, des d'un punt de vista funcional, l'element més directament relacionat amb l'antiga activitat comercial de l'edifici. És un lloc adequat per a retre homenatge a aquest passat comercial recordant l'antic mercat, present en la memòria col·lectiva.

 

 

 

 

EL PROJECTE. SISTEMA MODULAR

El projecte es dissenya a partir d’un mòdul bàsic, una caixa de fusta de producció industrial (1,10 x 0,70x 0,55 m.). A partir d'aquest mòdul es genera la resta dels elements. Aquesta caixa s’utilitza com a sistema constructiu per a tota la resta d’elements del mobiliari. La producció dels mobles ha estat realitzada per una empresa de fabricació d’embalatges. S’intenta preservar l'aspecte original de les caixes d'embalatge, que recorda el de les utilitzades en l'antic mercat, evitant tractaments de la fusta que l'alterin.

 

IDENTITAT GRÀFICA I SENYALÈCTICA

La identitat gràfica i la senyalització es basen en l’ús de tipografies de línies simples, materials nobles, llum i integració amb el mobiliari, per així emfatitzar els conceptes del projecte d'interiors.